ADIYAMAN ÇELİKHAN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLAMA MESAJI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul ACAR ın yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı
2017 - 2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLAMA MESAJI

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul ACAR ın yeni eğitim ve öğretim yılı mesajı:

 

2017-2018 Eğitim öğretim yılına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. 3225 öğrenci, 245 Öğretmen, 94 personel ile yeni bir öğretim yılına şevkle, istekle başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bakım ve onarım olarak 5 okulumuzdaki çalışmalarımızı tamamladık. Araç- gereç donanım olarak önemli bir eksiğiğmiz yok, kitaplarımız geldi. Önemli ölçüde ihtiyacımız yok. 12 norm açığımız var ve bu açığı ücretli öğretmen görevlendirerek aşacağız. Bu yıl uzun yıllardır eksiğini hissettiğimiz ortaokulun temelini attık, Yeşiltepe Ortaokulun ek binamızın yer teslimi yapıldı inşaat yakında başlayacak. Sosyal hizmet binanın proje çalışmaları devam ediyor. Biz milli eğitim camiası olarak yeni öğretim yılına hazırız.

Böyle bir günde 15 Temmuz hain işgal kalkışmasına değinmeden geçmek olmaz. Bir daha bu tür vahim ihanetlerle karşılaşmamak için bu olayı unutmamak iyice anlamak ve tedbirlerini almak genç nesillerimize şuurlu ve bilinçli bir şekilde yetiştirmek zorundayız. Bize kafasını kiraya veren başkalarının piyonu kurşun askeri değil, çok okuyan, inceleyen, araştıran, sorgulayan, tahkik eden bir gençliğe ihtiyacımız var.

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın   hedef olarak koyduğu 2023, 2053, ve 2071 vizyon çerçevesinde görev ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bir milletin asıl gücü sahip olduğu tankı ve topu değil, şuurlu ve imanlı gençliğidir düsturu  çerçevesinde zaman bendedir ve mekan bana emanettir. Kim var diye sorulduğunda sağına ve soluna bakmadan ben varım diye bilen bir gençlik hedefi doğrultusunda milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan ve millet sevgisi olan, bilimsel ve teknolojik manada iyi yetişmiş, tarih şuuru olan, ahlaki değerleri  benimsemiş  ve yaşayan bilinçli, şuurlu, imanlı ve ahlaklı nesiller yetiştirmek arzusundayız.

 

Bu çerçevede;

Bize düşen yavrularımızın en uygun, en güvenli ve en güzel mekanlar da severek ve isteyerek çağın şartlarına uygun teknik ve yöntemlerle modern ortamlarda eğitim ve öğretim yapmalarını sağlamaktır.

Öğretmenlerimize düşen işlerini severek yapmaları, kendini sevdirmeleri, kendilerini sürekli yenilemeleri yeni müfredata uyum sağlamaları, yavrularımıza sevgi, şefkat ve muhabbetle yaklaşmaları ve onları motive etmektir.

Velilerimize düşen öğrencilerimize uygun ortamlar hazırlamaları, gerekli maddi imkanları sağlamaları, okulla diyalog içinde olmaları ve onları her zaman takip etmeleridir.

 

Öğrencilerimize düşen okulu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını sevmeleri, derslerine günlük hazırlanmaları, yüksek hedefler koymaları ve bu hedefler doğrultusunda planlı ve verimli şekilde çalışmalarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm öğretmen, veli ve eğitim çalışanlarının 2017-2018 eğitim- öğretim yılını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

 

                                                                                                                                                         Resul ACAR

                                                                                                                                             İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

 

       

Çelikhan Kaymakamlığı Kat 2 - 04164512016

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.